Slon indický - Zoo Praha

Slon indický - Zoo Praha

Popis: Je o něco menší než slon africký, od něhož se liší i menšími trojúhelníkovitými boltci, jedním „prstíkem“ na konci chobotu a tím, že nejvyšším bodem těla bývá klenuté temeno, nikoliv hřbet. Kly (přeměněné horní řezáky) bývají mnohem větší u samců a samicím mnohdy rostou tak malé, že je není vidět. Typická je pro slony indické postupná ztráta barviv v kůži, takže starší zvířata mají nejprve drobní růžové tečky na čele a chobotu, později celé plochy rozšířené na spánky a boltce. Kdysi obývali divocí sloni rozsáhlé území od Sýrie po Čínu, dnes je jejich areál ostrůvkovitý a značně zmenšený. Není jich zřejmě víc než 40 000 a stále jich ubývá. Na rozdíl od slona afrického má klidnou povahu a je už několik tisíc let zdomácňován a využíván k práci i při slavnostech.

[zobrazit fotografii na mapě]

Použitá fototechnika: Canon EOS 5D Mark III / Canon EF 100-400 mm F/4,5-5,6L IS USM

Zobrazeno: 375 ×

Vložit na facebook Vložit na twitter Záložka na Delicious